Pogled na grad BorlGrad Borl je biser, ki ga ne smemo pustiti propasti.

10. Čistilna akcija grad Borl 2016

Društvo za oživitev gradu Borl enkrat letno organizira prostovoljno čistilno akcijo s ciljem urejanja okolice gradu Borl. Letos bo akcija potekala v nedeljo, 8. 5. 2016 od 8. ure naprej. Nekateri se nam boste lahko pridružili že kar desetič. Kar pomeni, da akcijo izvajamo skupaj s prostovoljci že celo desetletje. Niti pomisliti ne upamo, kakšno bi bilo danes stanje na gradu Borl,
če ne bi izvajali omenjenih čistilnih akcij. S tem dejanjem neposredno pokažemo naš odnos do kulturnega spomenika državnega pomena, ki se nahaja v naši Občini Cirkulane in odnos do samih sebe kot so-krajanov, ki živimo v tem delu prelepe Slovenije.

Delovna akcija je organizirana tako, da si vsak udeleženec lahko sam izbere dela, ki bo jih opravljal skladno s programom izvedbe čistilne akcije. Vsak prostovoljec mora poskrbeti za osebna zaščitna sredstva ter orodja, s katerimi bo izvajal dela. Organizator akcije bo poskrbel za potrošni material (laks, goriva) in malico.

Zaradi lažje organizacije izvedbe akcije, vas prosimo, če se predhodno prijavite na obrazcu tukaj.

Vsi, ki bi želeli donirati in pomagati s prispevki za izvedbo čistilne akcije, lahko to storite v materialni ali finančni obliki z nakazilom na TR: 10100-0039240957 pri Banki Koper s pripisom za čistilno akcijo; prosimo, da donacijo najavite na grad.borl@gmail.com ali telefon 02 795 32 00.

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite, da združimo druženje-srečanje z delom-koristnim za grad Borl, ki je naša edinstvena kulturna dediščina.

Za celotno vabilo z več informacijami klikni tukaj.

Utrinki iz predhodnih let so dosegljivi tukaj.






Share:

Društvo za oživitev gradu Borl

Cirkulane 40/a, 2282 Cirkulane
Tel.: 02 795 32 00
elektronski naslov: grad.borl@gmail.com
Copyright © Društvo za oživitev gradu Borl | Powered by Blogger Design by ronangelo | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com