Pogled na grad BorlGrad Borl je biser, ki ga ne smemo pustiti propasti.

Strokovna ekskurzija po gradovih Pomurja

Letošnjo strokovno ekskurzijo po gradovih Pomurja smo organizirali  23.4.2016. Ob napovedi slabega vremena smo namesto ekskurzije odpovedali dež. Tako nas je ves dan spremljalo sonce in dobra volja.
Ekskurzijo smo začeli na gradu Negova, kjer nas je sprejela grofica in grofov namestnik grajski pisar. Vodička nam je predstavila zgodovino gradu in njegove zanimivosti. Na Negovi je obnovljena grajska pristava in novi grad. Najstarejši del- stari grad še čaka, če ga bo kdo rešil pred zobom časa.
Potem smo se podali proti največjemu gradu na Slovenskem, gradu Grad.
Ogledali smo si grajsko dvorišče, obnovljene prostore, film, razstave, poročno-koncertno dvorano, grajsko klet, rokodelske delavnice. Grad Grad je dočakal nekaj obnove, vendar pa velik del gradu še čaka na obnovo, predvsem kletni del.
Po odličnem kosilu na Izletniški kmetiji Puhan v Bogojini, smo se odpravili v Lendavo, kjer so zastavili smele načrte za razvoj turizma. Ogledali smo si stalne razstave na gradu Lendava in razstavo španskega umetnika Mirója. V kapeli sv. Trojice smo si ogledali mumijo Mihaela Hadika in poslušali legendo o njegovih junaških dejanjih.
Za zaključek naše ekskurzije smo se podali na najvišji razgledni stolp v Sloveniji Vinarium Lendava, od koder smo pogledali tudi proti Halozam.
Več utrinkov z ekskurzije najdete tukaj.


Share:

Društvo za oživitev gradu Borl

Cirkulane 40/a, 2282 Cirkulane
Tel.: 02 795 32 00
elektronski naslov: grad.borl@gmail.com

Arhiv objav

Copyright © Društvo za oživitev gradu Borl | Powered by Blogger Design by ronangelo | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com