Pogled na grad BorlGrad Borl je biser, ki ga ne smemo pustiti propasti.

Fotogalerije DgB 2012

FOTOGALERIJA AKTIVNOSTI, DOGODKOV
povezanih z Borlom in/ali DgB
(kronološko od najnovejših do najstarejših)


Dogodek
Datum
Opis
2012


2.12.
2012
Društvu za oživitev gradu Borl smo v nedeljo, 2. decembra 2012 izvedli tradicionalni semanji dan s haloško prežgano župo in oprešakom z ocvirki. Na prireditvi sta nas pozdravila zgodovinska lika- grof Jurij Friderik in grofica Marija Barbara Sauer z gradu Borl. Na obisk so prišli s sevniškega gradu sli barona Moscona. V večnamenski dvorani je bilo predavanje dr. Mihe Preinfalka o pomenu slovenskih gradov nekoč in danes. Ob koncu prireditve pa smo namenu predali nove društvene prostore. Kljub malce kislemu vremenu smo preživeli lepo dopoldne in sklenili, da se prihodnje leto spet dobimo na Barbarnem 2013. Zahvaljujemo se za obisk vsem obiskovalcem in za sodelovanje vsem soorganizatorjem, ki so: Župnijski urad Cirkulane, Občina Cirkulane, OŠ Cirkulane, KD Cirkulane - FS, KK Borl, Društvo gospodinj Cirkulane, TD Cirkulane, Društvo vinogradnikov in sadjarjev Haloze, Radioklub Cirkulane, PGD Cirkulane, Kulturno turistično društvo Klopotec Soviče-Dravci, Društvo Sevniški graščaki.
nov.
2012
Na Barbarno smo izvedli otvoritev novih prostorov društva. Zdaj bomo lažje in bolj organizirano delovali. Urejanje prostorov so izvedli oz. omogočili: omare donacija Krone, predelava in izdelava novih Lipak d.o.o., hranjenje, prevozi in koordinacija Jože Klinc; 12 stolov in 2 pisalni mizi donacija Grand hotela Union po posredovanju Milene Stadler, prevoz iz LJ Jože Klinc; pleskanje prostora doniral Štefan Ban; ura in tablica za napis na vratih donacija Halo; zastavice so od občine, uredil Jože Klinc, 7 vinskih kozarcev, čistilo, papirnate brisače donirala Milena Stadler, poslala tudi šampanjec za tiste, ki smo 30.11.12 urejali prostor; orhidejo je kupil Jože Klinc, prtiček pa Sonja. 30.11.12 smo urejali prostor: Peter Belšak- gospod predsednik, Jože Klinc, Mira Petrovič, Ana Černivec- sama gospa grofica, Sonja in Jernej, … Zoran je poskrbel, da nismo bili žejni Donacija v urejanju: računalnik z vsemi potrebni deli in programsko opremo, printer, skener- g. Martin Prašnički.
25.8.
2012
Na obisku na gradu Borl je bila Meriem Bouamrane, programme specialist, Division of Ecological and Earth Sciences, Man and Biosphere (MAB) programme, UNESCO. Poleg nje še drugi predstavniki Unesca, DOPPSa, Parka Škocjanske jame. Tajnica Sonja Golc je visoki predstavnici Unesca in drugim predstavila Društvo za oživitev gradu Borl, projekte in aktivnosti, ki jih izvajamo ter stanje, v katerem je Borl.
7.7.
2012
Društvo rejcev drobnice Haloze je organiziralo 10. jubilejni Ovčji kozji bal, ki je bil v soboto 7. julija 2012 na gradu Borl. PROGRAM PRIREDITVE: - kulturni program - tekmovanje članov društva v kuhanju golaža iz mesa drobnice, - razstava drobnice in drugih živali (ovce, koze različne pasme, lama), - prikaz striženja ovac, - razglasitev rezultatov razpisa in ocenjevanja »NAJ REJEC 2012« - pastirske igre (postavljanje ograje za drobnico, prenos vode v škafu na glavi, metanje podkev in skakanje v vrečah) Poskrbljeno je bilo za dobro hrano iz mesa drobnice in druge dobrote ter hladno pijačo. Na stojnicah je bila bogata ponudba.
12.6.
2012

12.6.
2012
12. junija 2012 ob 11:11 je prišlo do udora kamenja in skal pod gradom Borl. Z udorom je zasuta glavna cestna povezava med Ptujem-Zavrčem in naprej proti Varaždinu. Glede na obseg plazu bo potreben dokaj velik poseg in predvsem strokoven. Člani Društva za oživitev gradu Borl podajamo apel, da vse odgovorne institucije in vsi, ki lahko pomagajo pri sanaciji nesreče, nemudoma ustrezno reagirajo in s tem dajo možnost, da se ohrani kulturna dediščina in spomenik državnega pomena. Foto: Zoran Dernikovič, član DgB in poveljnik Civilne zaščite Občine Cirkulane
25.5.
2012

12.5.
2012
Pozna se, da ni več rednega vzdrževanja zato okolica in grad rapidno propadata. Čestitke udeležencem, da so pripravljeni dati pol dneva in vsaj malo izboljšati izgled največje turistične in kulturno zgodovinske znamenitosti kraja. Med akcijo so nas obiskali mimoidoči turisti iz Francije, Belgije, Švice in Avstrije. Razložili smo jim, kakšna je situacija z gradom Borl. Bili so presenečeni in razočarani, da je to tudi del Evropske kulturne dediščine, ki ima žalostno sedanjost. Z nami so spili kavico, dobro kapljico. Za malico-odojka je poskrbel Dušan Belšak iz Medvod, okusno so ga obdelali v Mesariji Kolol z Borla, z dodatki so ga opremili v Kroni iz Cirkulan, skupaj z domačim kruhom iz pekarne AS-Arnečič iz Gradišč. Za pijačo je poskrbel predsednik Peter Belšak, Žumbar Milan ter Haložanka iz Zavrča. Uporabo traktorja, BCS kosilnice je omogočila družina Klinc iz Cirkulan. Posamezniki so prinesli kosilnice na laks in drugo orodje. Akcijo je finančno podprl dr. Anton Jurgetz.
21.4.
2012

14.1.
2012
Sprejem, posvečen lastnikom in ljubiteljem gradov, je organiziral grof Falski. Preživeli smo zanimivo popoldne, večer in na svoj način s kulturnim program po svoji meri, spontano in neprisiljeno obeležili pričetek EPK. (foto: Zoran Dernikovič)

Društvo za oživitev gradu Borl

Cirkulane 40/a, 2282 Cirkulane
Tel.: 02 795 32 00
elektronski naslov: grad.borl@gmail.com

Arhiv objav

Copyright © Društvo za oživitev gradu Borl | Powered by Blogger Design by ronangelo | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com