Pogled na grad BorlGrad Borl je biser, ki ga ne smemo pustiti propasti.

Predstavitev knjige Borl v 20. stoletju

Spoštovani,

lepo pozdravljeni ob posebni priložnosti, ki smo jo dolgo pričakovali: ob izdaji knjige Borl v 20. stoletju. 6. decembra 2020 je barbarna nedelja. Jutranji zvonovi vabijo k praznovanju. Vendar pa nas je letos neka nevidna sila prisilila v drugačno vsakdanjost, v drugačno praznovanje praznika naše farne zavetnice sv. Barbare. Letos torej brez semanjega dne in brez prihoda grofovskega para Sauer z Borla. 

Vendar pa ne brez strokovnega dela. Tokrat ga iz dvorane v Cirkulanah prestavljamo kar k vam domov, kjer nas lahko spremljate na način, ki vam ustreza.

Čeprav drugačen, pa izid knjige Borl v 20. stoletju in obeležitev 15-letnice Društva za oživitev gradu Borl nista nič manj pomembna in nič manj svečana.

Pred nami je torej knjiga, ki smo jo mnogi izmed nas nestrpno pričakovali.

Vabimo vas, da si predstavitev knjige pogledate na povezavi spodaj:


PREDSTAVITEV KNJIGE BORL V 20. STOLETJU.



Izdaja knjige je zahteven proces, pri katerem sodeluje mnogo ljudi. Zato bi se želeli zahvaliti vsem, ki ste kakorkoli prispevali k njenemu nastanku: vsem članom Društva za oživitev gradu Borl za opravljeno raziskovalno in organizacijsko delo, vsem posameznikom, ki ste z nami delili svoje spomine na Borl in nam za objavo zaupali fotografije in dokumente. Hvala vsem avtoricam in avtorjem prispevkov, ki so pripravili odlične prispevke in vsak s svojega zornega kota osvetlili del borlske zgodovine. Hvala Občini Cirkulane na čelu z županjo Antonijo Žumbar in Antonu Krajncu, ki sta finančno podprla izdajo, in končno hvala tudi podjetjem, organizacijam in številnim posameznikom, ki ste s prednaročilom omogočili izdajo knjige. 


* * * * *

Spoštovane članice in člani Društva za oživitev gradu Borl, 
ob 15-letnici delovanja našega društva in skupni prehojeni vam iskreno čestitam in se vam zahvaljujem za vse sodelovanje, podporo in naše skupne podvige. Neizmerno se veselimo že celo leto, ko spremljamo delno obnovo našega ljubega Borla, ki smo jo letos le dočakali. Vabim vas, da spremljate naše novice na spletni strani in družbenih omrežjih, da ostanemo v stikih čim bolj, dokler nam okoliščine ne bodo spet dovoljevale druženja. 
Uspeli smo realizirati še en velik projekt. Knjiga Borl v 20. stoletju je pred nami. Vsi, ki ste knjigo naročili in plačali v prednaročilu, ste že prejeli navodila za dvig knjige. 
Če bi kdo želel knjigo še kupiti, lahko pošlje e-pošto na grad.borl@gmail.com ali pokliče po telefonu na 02 795 32 00 in se bomo dogovorili. 

Sonja Golc
predsednica DgB


Glede prevzema, vas obveščamo, da bo za občane Občine Cirkulane in tiste, ki lahko pridejo v Cirkulane in ob tem ne kršijo vladnih uredb, organizirana možnost prevzema knjige pred društvenimi prostori pri Stari večnamenski dvorani 6.12 2020 med 16. in 18. uro ob upoštevanju vseh omejitev glede preprečevanja širjenja korona virusa. Knjigo vam bomo predali zunaj pri vratih. 

Za vse ostale bomo organizirali prevzem ali dostavo knjig v prihodnjih dveh tednih individualno v dogovoru z vami. Prosim javite, ali boste po knjigo prišli izven termina ali če ne morete osebno prevzeti, na T: 02 795 32 00, ali z e-pošto na: grad.borl@gmail.com.


Share:

Društvo za oživitev gradu Borl

Cirkulane 40/a, 2282 Cirkulane
Tel.: 02 795 32 00
elektronski naslov: grad.borl@gmail.com
Copyright © Društvo za oživitev gradu Borl | Powered by Blogger Design by ronangelo | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com