Pogled na grad BorlGrad Borl je biser, ki ga ne smemo pustiti propasti.

Pogovor o dediščini, Borlu in DgB

Predsednica DgB Sonja Golc se je odzvala povabilu dr. Zorana Medveda iz Televizije Maribor, ter bila njegova gostja v oddaji Dober večer, 1. februarja 2021. 

Pogovor je tekel o dediščini in pomenu gradov, o vlogi Borla za preteklost in prihodnost Haloz ter aktivnostih Društva za oživitev gradu Borl. Kot je povedala Sonja Golc, je grad Borl za razvoj Haloz in okolice strateškega razvojnega pomena in neposredno vpliva na razvoj turizma, gospodarstva in kmetijstva. Sicer pa sega vpliv Borla in naše dediščine nasploh dosti globlje in prežema vse pore našega delovanja. Predstavila je tudi nedavno izdano monografijo Borl v 20. stoletju, aktualna obnovitvena dela na Borlu in izrazila naše veselje ob načrtovanem ponovnem delnem odprtju gradu v letošnjem letu. 

Če si oddaje še niste ogledali, lepo vabljeni k ogledu, ponovitev bo v soboto, 6. 2. 2021 ob 20. uri na Televiziji Maribor. V arhivu Multimedijskega centra RTV Slovenija pa si oddajo lahko ogledate tukaj.








Share:

Društvo za oživitev gradu Borl

Cirkulane 40/a, 2282 Cirkulane
Tel.: 02 795 32 00
elektronski naslov: grad.borl@gmail.com
Copyright © Društvo za oživitev gradu Borl | Powered by Blogger Design by ronangelo | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com