Pogled na grad BorlGrad Borl je biser, ki ga ne smemo pustiti propasti.

Barbarno 2015



Barbarno, 6.12.2015 je bilo za nas pomembno, saj je potekalo v znamenju 10-letnice našega društva. Obiskovalce je pričakala pestra sejemska ponudba. Grof Jurij Friderik Sauer in milostljiva gospa Marija Barbara sta k pozni sveti maši pripotovala v kočiji in ob spremstvu zveste garde KTD Soviče-Dravci in konjenikov KK Borl. Pred cerkvijo sta nagovorila potomce svojih nekdanjih podanikov in sprejela »gornino« od vinskega pridelka ter dajatve kmečkih žena. Za pestro in zabavno dogajanje so poskrbeli: člani društva Cesarsko-kraljevi Ptuj, gostje iz gradu Fala in Štatenberg ter posebna gosta iz Klenovnika, grof Ivan III. Draškovića, hrvaški ban in vojskovodja in član znane hrvaške plemiške rodbine z gospo Barbaro.

Dogajanje smo zaključili v večnamenski dvorani, kjer smo predstavili brošuro S srcem za Borl, ki je posvečena 10-letnici delovanja našega društva. Ogledali smo si tudi oddajo Sledi: Grad Borl – speči grajski lepotec.

Share:

Društvo za oživitev gradu Borl

Cirkulane 40/a, 2282 Cirkulane
Tel.: 02 795 32 00
elektronski naslov: grad.borl@gmail.com
Copyright © Društvo za oživitev gradu Borl | Powered by Blogger Design by ronangelo | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com