Pogled na grad BorlGrad Borl je biser, ki ga ne smemo pustiti propasti.

Razstava Podobe Cirkulan


Razstavo je pripravilo Društvo za oživitev gradu Borl v sodelovanju s Turističnim društvom Cirkulane v okviru Martinovanja 11. novembra 2017. Razstavo so si z velikim zanimanjem ogledali številni obiskovalci prireditve in pokomentirali fotografije...
Razstava je bila na ogled tudi na dogodku 10 letnice Društva gospodinj Cirkulane, 18.11.2017. Za Barbarno, 3.12.2017 pa smo pripravili dopolnjeno razstavo.

Avtorici razstave Sonja Golc in Mira Petrovič sta na ogled postavili  stare razglednice, fotografije in druge upodobitve Cirkulan in okoliških vasi, med njimi je najstarejša Lederwascheva freska iz leta 1819.
Na razstavi je s sliko in besedo predstavljen razvoj kraja, pomembne stavbe ter utrinki iz družabnega življenja vse tja do konca 70-ih let 20. stoletja.

Fotografije na razstavi so iz zasebnih zbirk in zbirk javnih ustanov in društev, ki so navedeni ob fotografijah. Vsem se zahvaljujemo za pomoč in sodelovanje. Osnovni šoli Cirkulane-Zavrč se zahvaljujemo za izposojo razstavnih panojev. Občini Cirkulane pa za dostavo.

Vabimo vas, da zgodbe in slike preteklosti delite z drugimi. V Društvu za oživitev gradu Borl zbiramo te zgodbe, slike in dokumente. Veliko se tega še hrani po domovih. Naša želja je, da bi zbrali tudi več starih fotografij še drugih vasi v naši občini, ki so zagotovo kje ohranjene. Zelo bomo veseli, če boste dovolili skeniranje teh slik, da se bodo ohranile zanamcem kot neka arhiva kraja, ki nastaja v našem društvu.

Vsi pridobimo, če ohranimo drobce iz preteklosti.

Utrinki z Barbarnega 2017 (foto: Mateja Golc):Utrinki iz postavitve razstave (foto: Jernej Golc):
Utrinki s prireditve Martinovanje (foto: Suzana Arnečič):Več utrinkov z razstave je tukaj.


Share:

Društvo za oživitev gradu Borl

Cirkulane 40/a, 2282 Cirkulane
Tel.: 02 795 32 00
elektronski naslov: grad.borl@gmail.com
Copyright © Društvo za oživitev gradu Borl | Powered by Blogger Design by ronangelo | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com