Pogled na grad BorlGrad Borl je biser, ki ga ne smemo pustiti propasti.

Sanacija podora pod gradom Borl je v polnem teku

12. junija 2012 je prišlo do udora kamenja in skal pod gradom Borl. Člani Društva za oživitev gradu Borl si ves čas prizadevamo in apeliramo na vse pristojne, da bi podor sanirali. Gostili smo mnoge politike in strokovnjake in jim poskušali razložiti, da je grad Borl pomemben za Haloze ter da ga je potrebno obnoviti, podor pa sanirati. Na portalu javnih naročil je Ministrstvo RS za infrastrukturo, Direkcija RS za infrastrukturo, 8. maja 2018 objavila odločitev o izboru izvajalca del za sanacijo podora pod Borlom.
V  septembru 2018 se je pričela dolgo pričakovana sanacija podora pod gradom Borl. Zelo nas veseli, da so se aktivnosti premaknile v fazo izvajanja del na terenu. Celoten postopek do te faze je trajal več kot tri leta, sama obnova bo končana predvidoma do konca leta 2019. Financiranje je  v celoti zagotovljeno s strani proračuna Republike Slovenije, saj vsa dela financira Ministrstvo za infrastrukturo – Direkcija RS za infrastrukturo in Ministrstvo za kulturo RS.Share:

Društvo za oživitev gradu Borl

Cirkulane 40/a, 2282 Cirkulane
Tel.: 02 795 32 00
elektronski naslov: grad.borl@gmail.com
Copyright © Društvo za oživitev gradu Borl | Powered by Blogger Design by ronangelo | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com