Pogled na grad BorlGrad Borl je biser, ki ga ne smemo pustiti propasti.

Intervju s predsednico DgB Sonja Golc


Na spletnem portalu ptujcani.si lahko preberete intervju s predsednico DgB: "S Sonjo Golc o: gradu Borl in društvu, ki želi, da oživi" S predsednico se je pogovarjal Samo M. Strelec:

V pogovoru sta se dotaknila društvenih začetkov, številnih projektov, ki smo jih v društvu izvedli v preteklih letih, o sodelovanju z Ministrstvom za kulturo, o spremembah državne politike do gradov in še mnogo čem.

Ustanovni občni zbor DgB, 19.12.2005


Sonja Golc je intervju zaključila z zahvalo:

"Iz srca bi se rada zahvalila članom društva za sodelovanje v številnih projektih in za podporo tudi v »sušnih« časih, ko nismo od OBNOVE Borla videli niti O, tudi ko so nam zaklenili grajska vrata. Delaš in nekaj lahko dosežeš (tudi majhen korak) le v primeru, da imaš podporo, da delamo skupaj. HVALA.

Zahvaliti se moram tudi strokovnjakom, arheologom, zaposlenim v ZVKDS, ki so se v preteklem letu oz. dveh precej ukvarjali z Borlom, pa so kljub pomanjkanju časa našli nekaj časa tudi za nas, za vsa naša radovedna vprašanja in pobude. Želimo si tvornega sodelovanja še naprej.

Posebna zahvala pa gre naši županji Antoniji Žumbar, ki je prepoznala potencial gradu Borl za razvoj Občine Cirkulane in ga uvrstila v svoj program. Poslej si občina in društvo skupaj prizadevamo za iskanje rešitev za Borl in sodelujemo z Ministrstvom za kulturo.

Hvala vsem, ki spremljate Društvo za oživitev gradu Borl, naše aktivnosti in dogajanje na Borlu, pošljete kaki všeček na fb ali pa nas pohvalite, včasih tudi pograjate kako zadevo.

Mi se bomo trudili še naprej s ciljem, da Borl (o)živi."


Celoten intervju lahko preberete tukaj.Share:

Društvo za oživitev gradu Borl

Cirkulane 40/a, 2282 Cirkulane
Tel.: 02 795 32 00
elektronski naslov: grad.borl@gmail.com
Copyright © Društvo za oživitev gradu Borl | Powered by Blogger Design by ronangelo | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com