Pogled na grad BorlGrad Borl je biser, ki ga ne smemo pustiti propasti.

Vabilo 15. čistilno akcijo Borl 2021

Društvo za oživitev gradu Borl organizira jubilejno

15. čistilno akcijo grad Borl 2021

ki bo v soboto, 19. junija 2021 

na gradu Borl s pričetkom ob 8. uri.


Za izvedbo čistilne akcije grad Borl smo pridobili soglasje s strani lastnika Ministrstva za kulturo, ki pozdravlja prizadevanja krajanov v okolici gradu Borl. 

Čistilna akcija mora biti izvedena tudi skladno s kulturno-varstvenimi pogoji Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije, ki jih bomo v celoti upoštevali.

Čistilna akcija bo potekala skladno z Zakonom o prostovoljstvu, kar pomeni, da bo vsak udeleženec prejel potrdilo o udeležbi na prostovoljski akciji. S tem si lahko udeleženec pridobi status delovne aktivne osebe in možnost uveljavitve višje denarne socialne pomoči. Dijaki in študenti pa lahko omenjeno potrdilo uveljavljajo kot dokazilo o prostovoljnih izbirnih vsebinah.

Delovna akcija je organizirana tako, da si vsak udeleženec lahko sam izbere dela, ki bo jih opravljal skladno s programom izvedbe čistilne akcije. Vsak prostovoljec mora poskrbeti za osebna zaščitna sredstva ter orodja, s katerimi bo izvajal dela. Organizator akcije bo poskrbel za potrošni material (laks, goriva) in malico. Akcija bo organizirana z upoštevanjem takrat veljavnih navodil NIJZ.

PRIJAVA NA AKCIJO JE OBVEZNA na grad.borl@gmail.com ali tel.: 02 795 32 00. Poleg prijave prosimo sporočite še s kakšnim orodjem (kosilnice, grablje, vile, škarje, škropilnice, samokolnice ipd.) boste lahko pomagali.

Vsi, ki bi želeli donirati in pomagati s prispevki za izvedbo čistilne akcije, lahko to storite v materialni ali finančni obliki z nakazilom na TR: 10100-0039240957 s pripisom za čistilno akcijo; prosimo, da donacijo najavite na grad.borl@gmail.com ali telefon 02 795 32 00.

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite, da združimo druženje-srečanje z delom, koristnim za grad Borl, ki je naša edinstvena kulturna dediščina. 

Povabite še druge!


Utrinke s preteklih let si lahko ogledate v fotogaleriji...

Čistilna akcija Borl 2019.


Share:

Društvo za oživitev gradu Borl

Cirkulane 40/a, 2282 Cirkulane
Tel.: 02 795 32 00
elektronski naslov: grad.borl@gmail.com

Arhiv objav

Copyright © Društvo za oživitev gradu Borl | Powered by Blogger Design by ronangelo | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com