Pogled na grad BorlGrad Borl je biser, ki ga ne smemo pustiti propasti.

Trgatev v grajskem vinogradu Sevnica

Zapis o dogodku in nekaj utrinkov trgatve v Sevnici v nedeljo, 3. oktobra 2021. 

Tokrat se je trgatve udeležila sama  grofica Borlska, ki je želela videti, kako se tem stvarem streže čez hribe. Potem ko je videla, kako lepo se je napravil Sevniški gospod, ji je bilo malo žal, da je bila oblečena v vsakdanja oblačila in ni imela s sabo svoje boljše obleke.

Vsako leto nam Sevničani  prikažejo novo zgodbo z gradu in tudi letos je bilo temu tako. Tokrat je imel grajski gospod težave z divjimi ribiči, no ti so po dolgem prigovarjanju le dobili ribiška dovoljenja. Prihrumele so  žene  iz Mirenske doline, tudi te so na koncu dobile dovoljenje za ribolov na reki Mirni. Prikazale so zanimiv način lova rib (podusti).

Grozdje smo potrgali s skupnimi močmi (Joža, Ana, Milan, Milena) in ob vižah neutrudnega godca. Ne dvomim, da bo iz njega nastalo dobro vino. 

Kot vedno, so se gostitelji tudi letos izkazali z veliko gostoljubnostjo. Malica in kozarec ali dva rujnega ob lepem sončnem vremenu v grajskem parku sta bila pika na i  lepega dogodka. 

Bil je lepo preživet dan. 

besedilo in foto: Milena StadlerShare:

Društvo za oživitev gradu Borl

Cirkulane 40/a, 2282 Cirkulane
Tel.: 02 795 32 00
elektronski naslov: grad.borl@gmail.com
Copyright © Društvo za oživitev gradu Borl | Powered by Blogger Design by ronangelo | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com