Pogled na grad BorlGrad Borl je biser, ki ga ne smemo pustiti propasti.

17. čistilna akcija grad Borl 2023

Tradicionalna čistilna akcija grad Borl 2023, ki smo jo v društvu organizirali ob sodelovanju Občine Cirkulane, je potekala v soboto, 6. maja 2023. Zbralo se nas je več kot trideset prostovoljcev, članov različnih društev in vaških odborov iz Občine Cirkulane in širše. V bistvu se je akcija začela že v četrtek s strojno košnjo trave, ki so jo opravili Jože Klinc, Luka Milošič, Dušan Debeljak in občinski delavci. Tako smo v soboto s kosilnicami na nitko še pokosili in očistili teraso pod stolpom, pograbljali in odpeljali pokošeno travo, pobrali odpadne veje in smeti, pometli, porezali nekaj plezalk z dreves ter očistili plevel z grajskih zidov. 

V lepem sončnem dopoldnevu je delo teklo hitro in z obilo dobre volje ter entuziazma.  Akcijo smo zaključili s skupinskim fotografiranjem in nato s skupno malico ter druženje zaključili ob 13. uri. Domov smo odšli zadovoljni, saj je grad v urejeni okolici zasijal v novi lepoti. 

Hvala vsem, ki ste si vzeli čas za delovno akcijo na Borlu. Skupaj smo opravili odlično delo. To je prispevek lokalnih prebivalcev, ki živimo z Borlom in upamo, da se bo kmalu le odprl za obiskovalce in bomo že poleti lahko na gradu uživali ob kulturnih dogodkih. 

Hvala tudi donatorjem, ki vsako leto z donacijami podpirate izvedbo naše čistilne akcije. S sponzorskimi in donatorskimi sredstvi so pomagali: Krona Cirkulane, EMG d.o.o., Kmetija Pintarjevi, Pekarna Blanka, županja Antonija Žumbar in Občina Cirkulane.

Mira Petrovič

Foto: Mateja Golc




Več fotografij najdete tukaj.



Share:

Društvo za oživitev gradu Borl

Cirkulane 40/a, 2282 Cirkulane
Tel.: 02 795 32 00
elektronski naslov: grad.borl@gmail.com

Arhiv objav

Copyright © Društvo za oživitev gradu Borl | Powered by Blogger Design by ronangelo | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com