Pogled na grad BorlGrad Borl je biser, ki ga ne smemo pustiti propasti.

Občni zbor DgB 2017

V petek, 24. marca 2017 je v gostilni Krona v Cirkulanah potekal redni letni občni zbor Društva za oživitev gradu Borl.


Iz podanih poročil predsednice, vodij projektov, blagajničarke in nadzornega odbora lahko razberemo, da je za nami zelo uspešno leto 2016. Zaključili smo dva večja projekta, v katera smo vložili mnogo prostovoljnih ur dela, materiala, prejeli za izvedbo donacije v obliki dela, materiala in denarja od mnogih donatorjev.
Prvi (največji doslej) projekt je izdaja knjige Belanski narečni govor s posnetki na zgoščenki; več informacij najdete tukaj.
Drugi projekt pa je obnova stolpiča na objektu Paradiž 63; več informacij najdete tukaj.

Aktivni smo na številnih področjih in dobro komuniciramo z javnostjo direktno in preko medijev, ki nas redno spremljajo.

Za leto 2017 smo si zadali malo manj zahteven plan, ki pa lahko prinese številne dobre rezultate. V primeru pozitivnih kandidatur na različne razpise, pa se lahko še spremeni.

Najpomembnejše pa je, da se kaže svetlejša prihodnost za Borl. Kot nam je bilo iz Ministrstva za kulturo sporočeno, je za leti 2017-2018 predvidena izvedba dveh projektov na gradu Borl:
1. sanacija podora, vključno z rekonstrukcijo grajskega zunanjega zida, grajske terase in kletnih zidov gradu
2. vzpostavitev interpretacijske točke v okviru programa NATURA 2000 Drava, z obnovo desnega trakta prvega dvorišča, poročne dvorane in prav tako viteške dvorane.
Po zaključku del iz obeh projektov bodo ti deli gradu Borl odprti za javnost.

Share:

Društvo za oživitev gradu Borl

Cirkulane 40/a, 2282 Cirkulane
Tel.: 02 795 32 00
elektronski naslov: grad.borl@gmail.com
Copyright © Društvo za oživitev gradu Borl | Powered by Blogger Design by ronangelo | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com