Pogled na grad BorlGrad Borl je biser, ki ga ne smemo pustiti propasti.

Barbarno 2019


V nedeljo, 1. decembra 2019 je organiziralo Društvo za oživitev gradu Borl tradicionalno Barbarno. V mrzlem sončnem jutru smo se zbrali v Cirkulanah pod cerkvijo, da bi skupaj praznovali Barbarno. Grof in grofica Sauer sta v spremstvu častne garde prišla k pozni sveti maši v Cirkulane. Na trgu pred cerkvijo je potekal semanji dan. Na stojnicah je bila pestra ponudba izdelkov, dobrot, kulinarike in pijače. Grof in grofica sta nagovorila potomce svojih nekdanjih podanikov in sprejela »gornino« od vinskega pridelka ter druge dajatve. Dogajanje na prostem so letos popestrili člani Turističnega društva Suha Krajina, ki predstavljajo Seisenbergensis Tumultus, Viteški red Jurija in Volka Engelberta Turjaškega iz Žužemberškega gradu. Zaplesali so tudi renesančne plese.
Barbarno smo zaključili z zanimivim  strokovnim programom v večnamenski dvorani: Rezultati zadnjih arheoloških raziskav na gradu Borl.






Več utrinkov z Barbarnega najdete tukaj.




Share:

Društvo za oživitev gradu Borl

Cirkulane 40/a, 2282 Cirkulane
Tel.: 02 795 32 00
elektronski naslov: grad.borl@gmail.com
Copyright © Društvo za oživitev gradu Borl | Powered by Blogger Design by ronangelo | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com