Pogled na grad BorlGrad Borl je biser, ki ga ne smemo pustiti propasti.

Vabilo na letno strokovno ekskurzijo

 Društvo za oživitev gradu Borl in Turistično društvo Cirkulane 

vabita na letno strokovno ekskurzijo za člane obeh društev,

 ki bo v nedeljo, 14. maja 2023.

Odhod bo ob 6.30 uri iz Cirkulan, po dogovoru vstopno mesto tudi na Ptuju.

        Program:

  • V jutranjih urah odhod iz Cirkulan in vožnja preko Radgone v Avstrijo in proti gradu Herberstein. Med potjo kratki postanek za jutranjo kavico in malico iz nahrbtnika.
  • 9.30 prihod v dvorec Herberstein, ki leži v občini Stubenberg, v bližini živalskega vrta Herberstein. Njegovi najstarejši deli so s konca 13. stoletja, v sredini 16. stoletja je bil prenovljen in razširjen v stanovanjski objekt z renesančnimi elementi. Dvorec je v lasti že 21. generacije družine Herberstein.
    Obisk bo vključeval voden ogled gradu, sprehod po zgodovinskem vrtu in ogled živalskega vrta (Tierwelt Herberstein), kjer lahko vidimo več kot 130 živalskih vrst iz vsega sveta. 
    Nekaj časa bo tudi za počitek in nakup spominkov.
  • Po 13. uri sledi vožnja nazaj proti Sloveniji in nato kosilo na Domačiji Jarc v Jarenini. Za zainteresirane bomo izvedli  degustacijo vina v kleti gostitelja.
  • V poznih popoldanskih urah si bomo v družbi lokalne vodičke ogledali center Jarenine. Ogled bo vključeval Jareninski dvor, kostnico Sv. Mihaela, župnijsko cerkev Marijinega vnebovzetja in cesarsko lipo, izvedeli pa bomo tudi več o projektih, ki jih trenutno pripravljajo v lokalni skupnosti.

Prihod v Cirkulane je predviden v večernih urah.

Cena na osebo za člane društva: odrasli 30 eur, otroci (3-15 let) 20 eur. 
Prijave zbiramo do zasedbe mest na avtobusu na grad.borl@gmail.com ali 02 795 32 00 in plačilom celotnega zneska izleta do 25. 4. 2023 na račun društva: Društvo za oživitev gradu Borl, Cirkulane 40a, 2282 Cirkulane, IBAN SI56 1010 0003 9240 957, s pripisom: Ekskurzija 23.

Vabljeni!


Share:

Društvo za oživitev gradu Borl

Cirkulane 40/a, 2282 Cirkulane
Tel.: 02 795 32 00
elektronski naslov: grad.borl@gmail.com
Copyright © Društvo za oživitev gradu Borl | Powered by Blogger Design by ronangelo | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com