Pogled na grad BorlGrad Borl je biser, ki ga ne smemo pustiti propasti.

Obiščimo borlsko vrtnico - vabilo

Zeliščarska sekcija DgB vabi člane društva  na obisk in ogled borlske vrtnice, 
 ki bo potekal v sredo, 29. maja ob 18. uri  na posestvu Jožeta Rakuša v Vintarovcih.

Vrtnica z Borla je bila nekdaj redka posebnost borlskega parka. Glede na svoje značilnosti je morda iz 19. stoletja in bi lahko bila zelo stara, raziskava o sorti in starosti vrtnice pa še poteka.

O njej na Borlu danes ni več sledu, še v devetdesetih letih prejšnjega stoletja pa je po pričevanjih rasla ob nekdanji jami v grajskem parku. Nanjo nas je pred nekaj leti opozoril umetnostni zgodovinar mag. Igor Weigl, potaknjence pa je društvu podaril Emerik Weigl. Ker na Borlu trenutno še ni pogojev, da bi vrtnico posadili v grajski park, smo potaknjence  v oskrbo zaupali ljubitelju vrtnic in članu DgB Jožetu Rakuša. Na ogledu nam bo predstavil posebnosti vrtnic, ki rastejo na njegovem vrtu, posebno pozornost pa bomo namenili borlski vrtnici, ki je letos na njegovem vrtu zacvetela prvič.

Za udeležbo so obvezne prijave do torka, 28. 5. 2024 na grad.borl@gmail.com ali 02 795 32 00. Prevoz bo organiziran z osebnimi avtomobili udeležencev. V primeru dežja obisk odpade.Share:

Društvo za oživitev gradu Borl

Cirkulane 40/a, 2282 Cirkulane
Tel.: 02 795 32 00
elektronski naslov: grad.borl@gmail.com

Arhiv objav

Copyright © Društvo za oživitev gradu Borl | Powered by Blogger Design by ronangelo | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com