Pogled na grad BorlGrad Borl je biser, ki ga ne smemo pustiti propasti.

16. čistilna akcija grad Borl 2022


Vabljeni na 16. čistilno akcijo grad Borl 2022, 

ki bo v soboto, 14. maja 2022 na gradu Borl s pričetkom ob 8. uri.

Letošnje glavne naloge: 

  • košnja zgornjega parka in terase ob stolpu, 
  • grabljanje trave, 
  • pobiranje smeti
  • rezanje plezalke, ki delajo ogromno škodo na gradu.

Delovna akcija je organizirana tako, da si vsak udeleženec lahko sam izbere dela, ki bo jih opravljal skladno s programom izvedbe čistilne akcije. Vsak prostovoljec mora poskrbeti za osebna zaščitna sredstva ter orodja, s katerimi bo izvajal dela. Organizator akcije bo poskrbel za potrošni material (laks, goriva) in malico. 

Kot zanimivost pa naj dodamo še to, da bomo na sami akciji slišali nekaj tudi o tihih skritih prebivalcih gradov, tudi našega Borla. Beseda bo tekla o netopirjih... Več info najdete tukaj.

Na akciji pa bomo napovedali tudi izid brošure z rezultati arheoloških raziskav na Borlu leta 2019. Tisk publikacije se izvaja v okviru projekta NAŠA DRAVA. 


PRIJAVA NA AKCIJO JE OBVEZNA na grad.borl@gmail.com ali tel.: 02 795 32 00. Poleg prijave pa prosimo sporočite še s kakšnim orodjem (kosilnice, grablje, vile, škarje, škropilnice, samokolnice ipd.) boste lahko pomagali.

Vsi, ki bi želeli donirati in pomagati s prispevki za izvedbo čistilne akcije, lahko to storite v materialni ali finančni obliki z nakazilom na TR: 10100-0039240957 s pripisom za čistilno akcijo; prosimo, da donacijo najavite na grad.borl@gmail.com ali telefon 02 795 32 00.

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite, da združimo druženje-srečanje z delom, koristnim za grad Borl, ki je naša edinstvena kulturna dediščina.    

Povabite še druge in pridite, da skupaj uredimo okolico gradu Borl, ki je naše skupno ogledalo na vstopni točki v Haloze in našo Občino Cirkulane.


Na sliki je naš lepotec po lanski čistilni akciji:



Share:

Društvo za oživitev gradu Borl

Cirkulane 40/a, 2282 Cirkulane
Tel.: 02 795 32 00
elektronski naslov: grad.borl@gmail.com

Arhiv objav

Copyright © Društvo za oživitev gradu Borl | Powered by Blogger Design by ronangelo | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com