Pogled na grad BorlGrad Borl je biser, ki ga ne smemo pustiti propasti.

Vabilo na strokovno ekskurzijo 2022

Društvo za oživitev gradu Borl in Turistično društvo Cirkulane

vabita na letno strokovno ekskurzijo,

ki bo v nedeljo, 26. junija 2022 z odhodom ob 8. uri iz Cirkulan, vstopno mesto tudi na Ptuju.

Program:

  • Ogled podzemskih rovov Tezno (Maribor), kamor so Nemci med drugo svetovno vojno v strahu pred zavezniškim bombardiranjem preselili proizvodnjo. Voden sprehod po podzemnem labirintu, z zgodbo pričevalca, razstavo, filmom, prezentacijo. Pomembno: Do rovov je 90 stopnic. V rovih je stalnih 12°C, so vlažni in na tleh so lahko večje luže zaradi podtalnice. Pridite primerno toplo oblečeni in obuti v nepremočljivo obutev. Tam dobimo čelade in lučke.
  • Obisk in ogled Dvorca Rakičan, s predstavitvijo delovanja javnega zavoda, ki dvorec upravlja in izvaja številne druge aktivnosti.
  • Kosilo
  • Obisk interaktivnega doživljajskega parka Expano (Murska sobota), ki zajema raziskovanje Pomurja po 22 različnih interaktivnih postajah. Razdelili se bomo v več skupin in se razporedili po postajah, da ne bo pretirana gneča, vsi pa lahko pridete na vse postaje, če boste želeli.  Nekaj časa bo za sprehod ali počitek ob jezeru.
  • Obisk in ogled etnološke grajske domačije z zbirko kmečkih predmetov in orodij ter zbirko podeželskih obrtnikov, ki jo je postavil in z njo upravlja eden od naši članov, gospod Muhič iz Male vasi.

Prihod v Cirkulane v večernih urah.

Cena na osebo za člane društva (za nečlane + 10 €) vključuje ogled podzemskih rovov z vodenjem, ogled Dvorca Rakičan z vodenjem, obisk interaktivnega doživljajskega parka Expano z vstopnino za postaje:  25 €,  za otroke (6-15 let) 20 €. Za mlajše otroke se bomo dogovorili, če boste ocenili, da je izlet za njih primeren.

Stroške avtobusa in ogleda etnološke grajske domačije plača DgB, kosilo pa TD.

Prijave zbiramo do zasedbe mest na avtobusu na grad.borl@gmail.com ali 02 795 32 00 in plačilom celotnega zneska izleta do 10.6.2022 na račun društva: Društvo za oživitev gradu Borl, Cirkulane 40a, 2282 Cirkulane, IBAN SI56 1010 0003 9240 957, s pripisom: Ekskurzija 22.

Vabljeni!

Share:

Društvo za oživitev gradu Borl

Cirkulane 40/a, 2282 Cirkulane
Tel.: 02 795 32 00
elektronski naslov: grad.borl@gmail.com

Arhiv objav

Copyright © Društvo za oživitev gradu Borl | Powered by Blogger Design by ronangelo | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com