Pogled na grad BorlGrad Borl je biser, ki ga ne smemo pustiti propasti.

16. čistilna akcija je uspešno zaključena

Uspelo nam je. SKUPAJ! Že 16. leto po vrsti.

V četrtek so potekale predpriprave na čistilno akcijo v ožjem krogu in postorili smo vse, da se v soboto lahko izvede, kar je potrebno...

V soboto, 14. maja 2022 pa smo se zbrali na gradu Borl v večjem število: pokosili in pograbljali travo, pobrali odpadle veje in smeti, porezali nekaj plezalk z dreves in borlskih zidov. Zvedeli smo nekaj novega o tihih skritih prebivalcih gradu Borl- 4 vrste netopirjev prihajajo na Borl. 

Hvala vsem prostovoljcem iz različnih društev in vaških odborov, predstavnikom ZRSVN in RRA Podravje, ki so si vzeli čas to soboto in ga namenili našemu Borlu. 

Na akciji ja bil napovedan tudi izid brošure z rezultati arheoloških raziskav na Borlu leta 2019.

Hvala vsem sponzorjem in donatorjem, ki so omogočili izvedbo akcije: Krona- Cirkulane, EMG d.o.o.- Gruškovec, Kmetija Pintarjevi- Veliki Okič, Idriart, županja Antonija Žumbar in Občina Cirkulane.

Zadovoljni po uspešno opravljenem delu smo se odpravili domov, vendar z grenkim priokusom, da so grajska vrata še vedno zaprta.

Nekaj utrinkov iz letošnje akcije, foto: Mateja Golc









Več utrinkov najdete na povezavi tukaj.




Share:

Društvo za oživitev gradu Borl

Cirkulane 40/a, 2282 Cirkulane
Tel.: 02 795 32 00
elektronski naslov: grad.borl@gmail.com

Arhiv objav

Copyright © Društvo za oživitev gradu Borl | Powered by Blogger Design by ronangelo | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com