Pogled na grad BorlGrad Borl je biser, ki ga ne smemo pustiti propasti.

Predstavitev monografije Grad Borl, Arheološke raziskave v letu 2019

 Občina Cirkulane, Lokalna akcijska skupina Haloze,

Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije in Društvo za oživitev gradu Borl

vabimo na predstavitev monografije

Grad Borl, Arheološke raziskave v letu 2019,

ki bo v petek, 8. julija 2022 s pričetkom ob 10. uri

v podružnični cerkvici sv. Katarine v Cirkulanah.


Celotno vabilo najdete tukaj.

Za potrditev udeležbe ali več informacij kontaktirajte LAS Haloze, PRJ HALO, Cirkulane 56, 2282
Cirkulane, e: las.haloze@halo.si, t: 02 795 3200.Grad Borl, ki dominira nad reko Dravo, že stoletja obvladuje Ptujsko-dravsko polje in Haloze. Na vprašanja o njegovi izjemni zgodovini pa nimamo vedno konkretnih odgovorov, ali pa je do njih zelo težko priti. Kdaj je bil postavljen grad Borl? Kako si živeli v preteklih stoletjih na Borlu?
Zelo veseli smo, ko s proučevanjem dokumentov ali pa z arheološkimi raziskavami pridemo do odgovorov, ki nam dajo nov vpogled v življenje na gradu.
Raziskave, ki so leta 2019 potekale na grajski terasi gradu Borl, so dale odgovore na nekaj vprašanj. Te odgovore in spoznanja bi radi delili tako s strokovno javnostjo kot tudi z ljubitelji gradu Borl.
Rezultate arheoloških raziskav je Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije izdal v monografiji. Tisk brošure pa so v okviru projekta sodelovanja NAŠA Drava sofinancirali Občina Cirkulane, Republika Slovenija in Evropska Unija preko Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.Share:

Društvo za oživitev gradu Borl

Cirkulane 40/a, 2282 Cirkulane
Tel.: 02 795 32 00
elektronski naslov: grad.borl@gmail.com

Arhiv objav

Copyright © Društvo za oživitev gradu Borl | Powered by Blogger Design by ronangelo | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com