Pogled na grad BorlGrad Borl je biser, ki ga ne smemo pustiti propasti.

Vabilo na 18. čistilno akcijo Grad Borl 2024

Društvo za oživitev gradu Borl organizira tradicionalno, 18. čistilno akcijo Grad Borl 2024, ki bo v petek, 15. marca 2024 na gradu Borl s pričetkom ob 8. uri.

Zaradi skorajšnjega odprtja gradu Borl bo letošnja čistilna akcija potekala malo drugače, kot je bila dosedanja praksa. Radi bi namreč kar najbolje polepšali podobo Borla, da bo lahko veličastno sprejel prve goste in obiskovalce. Zato smo skupaj z Občino Cirkulane in Javnim zavodom Belana (ki bo aprila v upravljanje prevzel obnovljeni del gradu) določili nujno potrebna opravila v parku pred gradom in v okolici. 

Čistilna akcija bo tokrat izjemoma potekala v petek, 15. marca 2024. Ker vemo, da imate mnogi takrat še službene in druge obveznosti, bomo akcijo izvedli v dveh delih, dopoldan in popoldan. Prva skupina bo delala med 8. in 12. uro, sledil bo odmor z malico in skupno fotografiranje. Druga skupina  bo pričela z delom po malici in končala do 16.30 ure. Seveda se lahko akciji prostovoljci pridružite kadarkoli vmes in četudi le za krajši čas. Vsaka pomoč bo dobrodošla, saj si bomo delo tako lažje porazdelili med seboj. V slogi je moč!

Aktivnost bo potekala skladno z Zakonom o prostovoljstvu, kar pomeni, da bo vsak udeleženec prejel potrdilo o udeležbi. S tem si lahko udeleženec pridobi status delovne aktivne osebe in možnost uveljavitve višje denarne socialne pomoči. Dijaki in študenti pa lahko omenjeno potrdilo uveljavljajo kot dokazilo o prostovoljnih izbirnih vsebinah.

Delovna akcija je organizirana tako, da lahko vsak udeleženec sam izbere dela, ki bo jih opravljal, skladno s programom izvedbe čistilne akcije. Vsak prostovoljec mora sam poskrbeti za osebna zaščitna sredstva ter orodja, s katerimi bo izvajal dela. Organizator akcije bo poskrbel za potrošni material (laks, goriva) in malico.

Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da vašo prisotnost predhodno najavite in sporočite s kakšnim orodjem (kosilnice, grablje, vile, škarje, škropilnice, samokolnice, motorno žago ipd…) boste lahko pomagali.

Vsi, ki bi želeli donirati in pomagati s prispevki za izvedbo čistilne akcije, lahko to storite v obliki materiala ali v  finančni obliki z nakazilom na TR: 10100-0039240957, s pripisom za čistilno akcijo; prosimo, da donacijo najavite na grad.borl@gmail.com ali na telefon 02 795 32 00.

Vljudno vabljeni, da se nam tudi tokrat pridružite pri aktivnosti, ki združuje prijatelje Borla in ljubitelje kulturne dediščine.    

Vabilo (pdf)

Mira Petrovič, predsednica DgB

Share:

Društvo za oživitev gradu Borl

Cirkulane 40/a, 2282 Cirkulane
Tel.: 02 795 32 00
elektronski naslov: grad.borl@gmail.com

Arhiv objav

Copyright © Društvo za oživitev gradu Borl | Powered by Blogger Design by ronangelo | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com